Asiakaspalvelu - Kysy mitä vain lehtitilauksista.

Asiakaspalvelu

Soita meille: 09-851 77 800

Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@lehtiapaja.fi
Postiosoite: Mediafy Magazines Oy, Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki

Tilausehdot

Yleiset ehdot Mediafy Magazines Oy
Päivitetty 29.10.2020

Yleistä
Lehtikuningas.fi ja Lehtiapaja.fi -sivustot omistaa Mediafy Magazines Oy (Y-tunnus 2317923-4), joka on osa pohjoismaista Mediafy AB -konsernia, joka puolestaan on osa Bonnier-konsernia. Käymme tässä läpi yleiset ehdot ja kerromme millä tavoin käsittelemme, suojaamme ja käytämme henkilötietojasi. Näitä tilausehtoja (jäljempänä ”Tilausehdot”) sovelletaan Mediafy Magazines Oy:n (jäljempänä ”Mediafy”) myymien painettujen lehtien sekä digitaalisten julkaisujen ja näiden yhdistelmien tilauksiin sekä muihin Lehtikuningas.fi ja Lehtiapaja.fi -sivustoilla myytäviin tuotteisiin. ”Tilaajalla” tarkoitetaan näissä Tilausehdoissa tilauksen tehnyttä kuluttajaa. Tilaajan on oltava vähintään 18-vuoden ikäinen tai hänellä on oltava holhoojan suostumus. Tilaaja sitoutuu noudattamaan näitä Tilausehtoja. Mitä yleisissä verkkopalveluiden käyttöehdoissa todetaan Käyttäjästä sovelletaan soveltuvin osin Tilaajaan. Tekemällä tilauksen, Tilaaja sitoutuu noudattamaan näitä Erityisehtoja sekä yleisiä Mediafyn verkkopalveluiden käyttöehtoja soveltuvin osin.

Tilausten toimitus
Mediafy ei voi ottaa vastaan tilauksia ulkomaille. Lehtitilaukset toimitetaan vain Suomeen ja Ahvenanmaalle. Kun tilaaja on saanut tilausvahvistuksen Mediafy toimittaa tilauksen eteenpäin yhteistyökumppanin kanssa sovitun aikataulun mukaisesti. Lehtitilaus alkaa aikaisintaan seuraavasta ilmestyvästä lehdestä julkaisuaikataulun mukaisesti. Kotimaiset lehtitilaukset alkavat yleensä 2-4 viikkoa tilauksesta, ruotsalaiset 2-6 viikkoa tilauksesta ja muut ulkomaiset jopa 17 viikkoa tilauksen vastaanottamisesta julkaisuaikataulusta riippuen. Jos seuraavaan ilmestyvään numeroon on julkaisuaikataulun mukaan alle 2 viikkoa tilaus saattaa alkaa myöhemmin. Kustantajat ja muut yhteistyötkumppanit vastaavat Mediafyn myymien tuotteiden jakelusta ja sisällöstä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron sekä toimitus- ja laskutuskulut ellei tarjouksessa ole erikseen mainittu ylimääräisiä kuluja. Voit tilata lehtitilauksen itsellesi tai lahjaksi.

Tilausvaihtoehdot ja tilauksen kesto
Tilausvaihtoehdot ilmoitetaan tilaussivulla ja myöhemmin tilausvahvistuksessa.

Kestotilaus
eli jatkuva tilaus on voimassa toistaiseksi, kunnes se irtisanotaan. Jatkuva tilaus uudistuu automaattisesti kiinteän tarjousjakson jälkeen, kulloinkin voimassa olevaan tilaushintaan, niin kauan, kunnes Tilaaja irtisanoo tilauksen. Tilaaja saa tiedon uuden tilausjakson alkamisesta hyvissä ajoin ja voi päättää tilauksen jatkamisesta.

Määräaikainen tilaus
Määräaikaistilaus on voimassa sovitun määräajan, joka on samalla määräaikaistilauksen laskutusjakso. Määräaikaista tilausta ei voi irtisanoa.

Tarjoushinta
Mahdollinen tarjoushinta koskee vain jatkuvan tilauksen ensimmäistä laskutusjaksoa. Tämän jälkeen tilaus jatkuu kulloinkin voimassa olevaan hintaan, joka on korkeintaan hinnastossa esitetty hinta.

Peruuttamisoikeus
Lisätietoa löydät täältä: Peruutus- ja palautusoikeus

Peruuttaminen
Tilaajalla on Kuluttajasuojalain 6. luvun nojalla oikeus peruuttaa etämyynnissä tekemänsä uusi määräaikais- tai jatkuva tilaus 14 päivän kuluessa ensimmäisen lehden vastaanottamisesta. Peruuttamisilmoitus voi olla vapaamuotoinen ja sen voi tehdä suullisesti tai kirjallisesti kustantajalle. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruuttamisoikeus ei koske maksullisia verkkopalveluita, joiden käyttö alkaa heti, yksittäisiä näytelehtiä ja ennakkoon maksettavia ulkomaisia määräaikaisia lehtitilauksia. Tilauksen peruuttamisen voi tehdä ottamalla yhteyttä kustantajan asiakaspalveluun sähköpostilla, puhelimitse tai kirjeitse.

Irtisanominen
Voimassa olevan jatkuvan tilauksen voi kiinteän tarjousjakson jälkeen irtisanoa 30 päivän irtisanomisajalla. Tilaus voi päättyä aikaisintaan ensimmäisen kiinteän tarjousjakson lopussa tai milloin tahansa sen jälkeen. Jos jatkuva tilaus irtisanotaan kesken laskutusjakson, hyvitetään se osa maksetusta tilaushinnasta, joka kohdistuu kiinteän tarjousjakson jälkeisiin, toimittamattomiin lehtiin. Irtisanominen tehdään samalla tavalla kuin tilauksen peruminen.

Maksutavat
Lisätietoa löydät täältä: Maksutavat

Tilausvahvistus
Tilaajalle lähetetään yhteenveto tilauksesta sähköpostitse tilauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen välittömästi tilauksen jälkeen.

Tilaajalahjat
Tarjousjaksoon liittyy tilaajalahja, mikäli siitä on erikseen mainittu tarjousjakson yhteydessä. Kustantajat vastaavat tilaajalahjojen toimituksesta ja pidättävät oikeuden toimittaa tuotteen tilalle toisen vastaavan tuotteen, mikäli kysyntä ylittää varattujen tilaajalahjojen määrän. Tilaajalahja toimitetaan tilauksen maksajalle noin kolmen viikon kuluessa siitä, kun laskutusjakson kaikki maksuerät on kokonaan maksettu. Noutamatta jääneitä tilaajalahjoja ei lähetetä uudestaan. Tilaajalahjat toimitetaan vain kotimaahan. Lisäkuukaudet pidentävät tilausjaksoa ja toimitetaan lehden saajalle.

Reklamaatiot

Kotimaiset lehdet
Lehden kustantaja hoitaa ensisijaisesti jo käynnistyneiden tilausten reklamaatiot. Mikäli sinulle toimitetaan muu kuin tilaamasi lehti tai lehti ei saavu ollenkaan, tulee sinun ottaa yhteyttä Mediafyn asiakaspalveluun.

Ulkomaiset lehdet
Mediafyn asiakaspalvelu hoitaa ulkomaalaisen lehden reklamaation Tilaajan puolesta. Ulkomaalaisten lehtien tilaukset ovat vuoden määräaikaisia pois lukien osa ruotsalaisista lehdistä. Kaikki tilaukset ovat sitovia tilatun jakson ajan, eikä niitä yleensä voi peruuttaa kuluvan jakson aikana. Jos lehden julkaisu lakkaa kesken tilauskauden hyvitetään Tilaajalle tilauksen arvo. Muissa tapauksissa rahoja ei palauteta. Ulkomaisten lehtitilausten käynnistämisen kanssa voi ilmetä ongelmia Mediafy:sta riippumattomista syistä.

Vastuunrajoitukset
Mediafyn kautta tehdystä tilaussopimuksesta vastaa lehden kustantaja.

Henkilötiedot
Lisätietoa löydät täältä: Tietosuojaseloste

Käsittelemme kaikkia henkilötietoja tietosuojalain edellyttämällä tavalla. Lehden tilauksen yhteydessä antamasi henkilötiedot kerätään Mediafyn ylläpitämään henkilörekisteriin. Mediafy luovuttaa lehden kustantajalle ainoastaan tilauksen edellyttämät osoitetiedot ja tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Rekisterinpitäjä Mediafy Magazines Oy
Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisterin käyttötarkoitus on Mediafy asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä tilauksien hallinta ja käsittely. Tietoja voidaan käyttää toiminnan kehittämiseen sekä tilastollisiin tarkoituksiin.

Luovuttaessasi sähköpostiosoitteesi hyväksyt myös, että tietojasi käytetään yrityksemme sisällä tarjousten ja informaation lähettämiseen sinulle uutiskirjeiden muodossa. Uutiskirjeen voi koska tahansa peruuttaa uutiskirjeistä löytyvän linkin kautta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Henkilötietolain mukaisesti sinulla on oikeus saada tietoosi, mitä tietoja rekisterimme sisältää sinusta. Jos nämä tiedot ovat virheellisiä, epäolennaisia tai vaillinaisia, voit pyytää tietojen muuttamista tai poistamista.

Sähköpostiosoitettasi säilytetään niin kauan kuin avaat tai luet uutiskirjeitämme tai teet tilauksia sivustomme kautta. Jos huomaamme, että et lue uutiskirjeitämme tai et tee tilauksia, poistamme sähköpostiosoitteesi kuuden (6) kuukauden sisällä.
Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavat tiedot:

• Nimi
• Osoite
• Sähköposti
• Tilausten tiedot

Säännönmukaiset tietolähteet
Verkkokauppa ja siihen liittyvät järjestelmät sekä lisäksi verkkokaupan markkinointiin liittyvät kampanjat.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille lukuun ottamatta verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Tietoja voidaan luovuttaa nähtäväksi rekisterissä oleville henkilöille tarkistusta varten. Tiedot voidaan poistaa järjestelmästä pyydettäessä.

Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisteriä ei luovuteta sivullisille lukuun ottamatta tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Rekisteri on suojattu salasanalla.

Henkilöturvatunnus ja puhelinnumero kysytään asiakkaalta ainoastaan silloin, kuin kyseessä on Klarnalla tehtävä tilaus. Mediafy ei luovuta kustantajille asiakkaan puhelinnumeroa tai henkilötunnusta. Mediafy ei tee telemarkkinointia.

EU:n tietosuoja-asetuksen 89 artiklan 1 kohdan mukaisesti henkilötietoja säilytetään asiakassuhteen (tilauksen) päätyttyä markkinointi-, arkistointi- ja tutkimustarkoituksia varten.

Turvallisuus, yksityisyys ja henkilötiedot
Kun tilaat verkkokaupastamme annat meille nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Kun teet tilauksen, hyväksyt myös sen, että tietojasi käytetään liiketoiminnassamme täyttääksemme velvoitteemme sinua kohtaan.

Luovutamme henkilötietojasi eteenpäin vain tilaamastasi lehdestä tai tuotteesta vastaavalle kustantajalle tai muulle toimittajalle ja tapauksissa, joissa olet aktiivisesti hyväksynyt yhteydenoton kolmansilta osapuolilta, kuten muilta yhteistyökumppaneilta.

Evästeet
Lisätietoa löydät täältä: Evästeet

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada asiakastietosi nähtäville. Tämä koskee sekä tallentamiamme henkilötietoja, että tietoja siitä, miten ja mihin tarkoitukseen henkilötietojasi käytetään. Jos olet eri mieltä siitä, miten henkilötietojasi tulisi käyttää, sinulla on oikeus vastustaa käyttöä ja peruuttaa suostumuksesi. Sinulla on myös oikeus tulla unohdetuksi, toisin sanoen vaatia, että poistamme kaikki tallentamamme henkilökohtaiset tietosi. Voit vapaasti ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolenaiheita henkilökohtaisiin tietoihisi liittyen. Asiakaspalvelumme palvelee sähköpostitse osoitteessa info@lehtikuningas.fi ja puhelimitse numerossa 09 3158 4790.

Tilausehtojen ja tilaushintojen muuttaminen
Mediafy pidättää oikeuden muuttaa näitä Tilausehtoja. Muutokset koskevat myös jo tehtyjä tilauksia, ellei toisin ilmoiteta.

Erimielisyyksien ratkaiseminen
Näihin käyttöehtoihin perustuvat tai näiden ehtojen tarkoittamaan palveluun sekä palvelusta mahdollisesti tehtyyn sopimukseen liittyvät erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopijapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli tässä ei onnistuta, ratkaistaan riidat ensiasteena Helsingin käräjäoikeudessa. Kuluttaja-asiakkaalla on myös oikeus pyytää riitaan kuluttajariitalautakunnan ratkaisusuositusta.

Sovellettava laki
Sovellamme ehdoissa Suomen lakia. Yksityiskuluttajaa suojaa kuluttajansuojalaki sekä uusi tietosuojalaki (GDPR). Etämyyntiin sovelletaan kuluttajansuojalain 6 luvun säännöksiä sekä oikeusministeriön asetusta peruuttamislomakkeesta ja peruuttamisohjeista (110/2014). Noudatamme lisäksi hyvää markkinointitapaa.

Koska joululahjatilaus alkaa?
Joululahjatilausten ei ole koskaan tarkoitus alkaa ennen jouluaattoa. Joululahjatilaukset alkavat yleensä seuraavan vuoden numerosta 1 tai 2 riippuen lehden julkaisuaikataulusta. On todennäköistä, ettei tilaus ehdi vuoden ensimmäiseen numeroon, mikäli lehden numero 1. ilmestyy pian uuden vuoden jälkeen. Jouluna aloitusajat saattavat olla kustantajilla vielä tavallista pidemmät suurien tilausmäärien johdosta sekä lehtien painoaikatauluista johtuen.

Huomioithan, että ulkomaalaisten lehtien tilausten alkaminen voi kestää jopa 6–17 viikkoa (poikkeus venäläiset lehtitilaukset, n. 2-3 viikkoa). Myös kotimaisilla kustantajilla saattaa olla joulun jälkeen ruuhkaa ja tilauksen alkaminen voi viivästyä. Useimpien lehtien julkaisuaikataulut löydät lehden tuotesivulta.
FD1366FB-83E4-4558-862D-F679E405D3F0